Coronaviruset (COVID-19)

2 maj, 2020
Påverkar coronaviruset och COVID-19 ditt besök på återvinningscentralen, kundservice eller hur vi har möjlighet att hämta dina sopor? Håll dig uppdaterad! Vår hemsida uppdateras löpande med viktig information. Här hittar du information kring hur vi arbetar i denna situation, eventuella förändringar samt vad du som kund bör tänka på.

Håll dig uppdaterad! Vår hemsida uppdateras löpande med viktig information. Vi följer folkhälsomyndighetens råd och baserar våra beslut på dessa. Ibland kan ett beslut ske med kort varsel och vi ber dig som kund besöka vår hemsida löpande.

Sidan uppdateras löpande.

Åtgärder gällande sophämtning:
Vi följer de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten ger, stanna hemma om du känner dig sjuk med symtom som snuva, hosta eller feber. Detta kan komma att påverka tillgången på personal. Skulle frånvaro bland fordonspersonalen öka och därmed medföra att en del fordon inte kan bemannas kommer vi att informera om detta. Skulle förseningar förekomma ber vi dig låta kärlen stå framme tills de blivit tömda.

Åtgärder gällande återvinningscentraler:
Vi begränsar antalet besökare som får vistas samtidigt på våra återvinningscentraler.  Har du möjlighet ber vi dig att besöka oss en vardag, då det som regel är färre besökare. På Hogenäs Hästesked, Tyft och Sivik max 50 personer. På de mindre återvinningscentralerna Gulldalen, Hamburgsund och Lönndal max 30 personer. Vänligen respektera personalens anvisningar.

Åtgärder gällande kundservice:
Det är allas ansvar att undvika onödiga kontakter för att minimera risken för smittspridning. Rambo har därför beslutat att hålla huvudkontoret stängt för besökare tills vidare. Vi kommer självklart att vara tillgängliga för dig via telefon, e-post och andra digitala kanaler.

0523-66 77 00
kundservice@rambo.se
www.rambo.se

 

Att avfall tas om hand regelbundet är ett oerhört viktigt uppdrag för att samhället ska fungera. När en smitta sprids i befolkningen är det viktigare än någonsin att avfallshanteringen fungerar och att sophämtare och driftpersonal förblir friska. Du kan hjälpa till genom att göra några enkla saker.

Så kan du hjälpa till:

  1. Håll socialt avstånd.
    Håll socialt avstånd till vår personal både i sophämtningen och på återvinningscentralerna.
  2. Sortera ditt avfall extra noga.
    Avfall som snabbt blir en sanitär olägenhet, såsom mat- och restavfall kommer alltid att prioriteras. Därför är det viktigt att du lägger matavfallet på rätt ställe och sorterar bort förpackningar och tidningar från restavfallet. Då minskar också risken för att dina kärl blir överfulla.
  3. Knyt till om smittan.
    Förpacka mat- och restavfallet ordentligt i rätt slags påse och stäng till ordentligt innan du lägger det i kärlet. Detta skyddar dina sophämtare från eventuell smitta i avfallet. Detta gäller förstås särskilt om någon i hushållet är sjuk.
  4. Ställ inga sopor bredvid kärlet.
    Det lockar fåglar och skadedjur som sprider ut innehållet och sophämtaren riskerar utsättas för direktkontakt med avfallet. Tryck ner soporna ordentligt så att de får plats i kärlet.
  5. Fundera på om dina prylar och möbler kan komma till glädje för någon annan.
    Nu när många människor får tid att rensa hemma ökar mängden avfall. Men allt är inte skräp! Prova att skänka bort eller sälja prylarna innan du bestämmer dig för att det är avfall.
  6. Begränsa dina besök till återvinningscentralen.
    Antal besökare som får vistas samtidigt på våra ÅVC:er har begränsats. Öppettiderna kan komma att ändras beroende på tillgång till personal, så kolla på vår hemsida innan du kör! Inne på återvinningscentralen finns det risk för köer och ökade mängder avfall nu när många människor får tid att rensa hemma. Håll avstånd inne på anläggningen och låt barn vänta i bilen.

Tänk på att det krävs bara ett kortvarigt stopp i insamlingen innan kärlen blir överfulla, vilket innebär mer mat för skadedjur som förökar sig. Därför uppskattar vi att du hjälper oss att hålla vår personal frisk och avfallshanteringen igång. Åtgärdsplaner för ytterligare faser finns om situationen skulle förvärras.

 

Var rädda om varandra!

 

Senast uppdaterad 2020-10-30