Så minskar du plastanvändningen under sommaren

10 juli, 2024
Sommaren är en tid för sol, utomhusaktiviteter och semestrar, men det är också en tid då vår plastanvändning ofta ökar. Förpackningar för picknickar, engångsartiklar för grillfester och plastflaskor för drycker kan snabbt leda till en ökning av plastavfall. Här är några tips på hur du kan minska din plastanvändning och bidra till en mer hållbar sommar.

1. Välj återanvändbara produkter

Investera i återanvändbara flaskor, matkärl och bestick. De kan användas om och om igen, vilket minskar behovet av engångsplast.

2. Packa smart

Använd matlådor och återanvändbara påsar istället för plastfolie och engångspåsar när du packar för utflykter eller picknickar.

3. Handla medvetet

Välj livsmedel med minimal plastförpackning eller de som är förpackade i återvinningsbara material.

4. Återvinn rätt

Sortera och återvinn plastavfallet enligt lokala föreskrifter. Skölj ur förpackningarna innan du lägger dem i återvinningen. Lämna aldrig avfall i naturen.

5. Strandstäda

Ta med en påse och plocka upp skräp när du besöker klipporna eller stranden. Varje liten insats hjälper till att hålla vår kust ren.

6. Undvik engångsplast

För grillfester och andra evenemang, välj produkter gjorda av biologiskt nedbrytbara material eller använd engångsartiklar i trä eller bambu. Allra bäst är det om du kan använda flergångsartiklar, istället för engångs.

7. Ta bara minnen, lämna bara fotspår!

Tänk på att alltid ta med dig ditt avfall, och lämna inget i naturen.

 

Genom att följa dessa tips kan du bidra till att minska plastanvändningen och avfallet i naturen under sommaren. Tillsammans kan vi skapa en renare och mer hållbar miljö för alla att njuta av.

Glad sommar från oss på Rambo! 🌞♻️