Sopskola – boka studiebesök

För närvarande har vi tyvärr ingen möjlighet att ta emot besök på våra anläggningar eller komma på besök till era skolor. Vi hoppas att kunna återkomma med den här möjligheten i framtiden.

 

Sopskolan – Miljökunskap och lärande för skolor

Vill du och din klass, förskola eller kompisar komma på studiebesök på någon av våra sju återvinningscentraler? Välkommen till Sopskolan! På ett pedagogisk och roligt sätt höjer Sopskolan kunskapen om miljö och återvinning bland barn. Varje år bjuds barnen in för att delta och ungefär 600 elever deltar varje år. Sopskolan äger rum på någon av våra återvinningscentraler eller i klassrummet.

Hör av dig till oss så hjälper vi till med transport till och från anläggningen, det går också bra att besöka oss på plats för att boka Sopskolan.

Kontakt: kundservice@rambo.se, eller via telefon 0523-667700

Förberedelser:

  • Samla ihop förpackningar, tidningar och kanske farligt avfall som du hittar hemma. Ta med det så hjälps vi åt att reda ut vad som ska var.
  • Fundera ut frågor ni vill ställa kring avfall, miljö och återvinning. Vår personal på centralerna är kunniga och vet det mesta om ämnet!
  • Besök gärna www.FTIAB.se för att se filmer om var förpackningar och tidningar tar vägen efter att du lämnar det till återvinning.
  • www.sopor.nu finns många tips på hur du kan minimera ditt avfall själv.