Vi tömmer som vanligt under kommande högtider

20 december, 2022

Nu närmar vi oss helgdagarna och några av oss kommer att vara lediga lite extra. Våra tjejer och killar som hämtar dina sopor kommer däremot precis som vanligt.

Allt är som vanligt. Eller nja, många passar möjligen på att träffa släkt och vänner över lite god mat och kanske en och annan klapp. Med julens alla bestyr blir det fort fullt i kärlen och på återvinningsstationerna, därför kommer vi här med några tips.

Förpackningar och emballage

Det är populärt att handla sina klappar lokalt men också på nätet. Det innebär extra många kartonger och emballage som ska återvinnas. Att platta till och vika ihop förpackningarna innan man stoppar dem i hemsorteringskärlet eller i behållarna på återvinningsstationerna gör stor skillnad. Om vi alla gör det får fler plats med mer.

Du som har hemsortering, skulle kärl 2 bli fullt med förpackningar trots att du plattat och vikt, så kan du alltid stödlämna förpackningar på närmaste återvinningsstation.

För fler tips har vi bett tomtens nissar och nissor om hjälp. De är vana vid jul och klappar, så vi har bett dem dela sina råd om en hållbar jul och hur vi återvinner julen på bästa sätt. Håll utkik på rambo.se och vår Facebook sida.