Vi söker miljöingenjör till avdelningen Utveckling & Kvalitet

7 maj, 2021

Vi söker dig som vill jobba tillsammans med oss i att utveckla Rambos miljö-, kvalitets- och arbetsmiljöarbete i samarbete med våra affärsområden Insamling och Avfallshantering.

Vi letar efter dig som kan bidra med miljökunskap, har erfarenhet av projektledning och gärna från avfallsbranschen.

Du kommer att arbeta med vår miljörapportering, ha myndighetskontakter och säkerställa att vi lever upp till fastställda krav utifrån tillstånd och lagar. Du kommer att ta fram egna utredningar och leda konsulter i olika utredningsuppdrag. I arbetet ingår även att göra bedömningar av avfall, vattenprovtagning, lakvattenhantering samt uppföljning av mottagna avfallsmängder på våra avfallsanläggningar. Du kommer även att samarbeta med personal inom våra affärsområden Avfallshantering och Insamling för utveckling av miljö- och tillståndsfrågor.

Rambo är ISO-certifierat inom områdena miljö, kvalitet och arbetsmiljö och avdelningen ansvarar för att utveckla och upprätthålla företagets ledningssystem.

Vem är du?

För att trivas i rollen och leva upp till förväntningarna är det viktigt att du har:

 • För tjänsten relevant akademisk utbildning med teknisk/miljövetenskaplig inriktning, eller arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer motsvarande
 • Erfarenhet av att framgångsrikt leda projekt
 • Kunskap om och erfarenhet av att arbeta med några av frågorna som rör
  • avfallshantering
  • tillståndsärenden enligt miljöbalken
  • utredningar och projektledning
  • miljö- och arbetsmiljölagstiftning
  • provtagning och utvärdering av analysresultat
  • certifierade ledningssystem inom miljö, kvalitet och arbetsmiljö
 • Datavana och erfarenhet av Microsoftmiljö
 • Förmåga att uttrycka sig väl med god svenska, och gärna även engelska, i tal och skrift
 • B-körkort

Som person är du en engagerad och ansvarstagande ”doer” som bidrar till att skapa ett gott samarbetsklimat på din arbetsplats. Du har lätt för att kommunicera, har god samarbetsförmåga och tycker om en varierande vardag. Du är noggrann, analytisk och strukturerad samt har en god förmåga att se och förstå helheten. Du är van vid och tycker om att arbeta både enskilt och i grupp. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och erfarenheter.

Passar vi dig?

Läs ut Rambo AB och du får Regional Avfallshantering i Mellersta Bohuslän Aktiebolag. Det säger en del om vår verksamhet, medan vår vision säger allt: Det finns inga sopor! Tillsammans skapar vi resurser för framtida generationer. Vi vill att det ska vara lätt för våra kunder att göra rätt i vardagen och med kunskap och rådgivning tror vi att alla kan vara miljöhjältar. Rambo är ett kommunägt bolag med verksamhet i de fyra ägarkommunerna Lysekil, Sotenäs, Munkedal och Tanum. På Rambo samlas olika kompetenser inom insamling, anläggning, kundservice och huvudkontor. Vår värdegrund förenar oss och fungerar vägledande i det dagliga arbetet. Genom att agera på ett sätt som visar att Rambo står för förtroende, enkelhet och närhet förstår kunderna vilka vi är.

Hos oss får du

 • ett roligt och omväxlande arbete i en engagerad och positiv arbetsgrupp
 • en strategisk roll med möjlighet att påverka Rambos framtida verksamhet
 • arbeta operativt och därmed skapa synliga resultat
 • en god arbetsmiljö och arbetsplats i centrala Lysekil, men du besöker alla våra fyra ägarkommuner i tjänsten

Praktiskt om tjänsten

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, provanställning kan komma att tillämpas, med tillträde snarast möjligt efter den 1 september 2021.

Ansökan

Ansök via e-post till: personal@rambo.se. Vi vill att du bifogar CV och personligt brev med din ansökan. Märk ansökan med ”Miljöingenjör”. Ansök senast 2021-05-30.

Urval sker löpande så ansök gärna omgående. Vi planerar att genomföra intervjuer under perioden 7 – 15 juni.

Kontakt

Har du frågor, kontakta miljöingenjör Matilda Gard (telefon: 0523-65 27 52, epost: matilda.gard@rambo.se).

Facklig företrädare är goteborg@vision.se