Vi söker miljöarbetare till Återvinningscentral

23 augusti, 2023
Varje dag underlättar Rambo vardagen för över 45 000 hushåll, verksamheter och företag i våra fyra ägarkommuner. Rambo AB är ett kommunägt miljöföretag i mellersta Bohuslän inom återvinning och avfallshantering med hushålls- och företagskunder. Rambos uppdrag är att tillgodose ägarkommunernas och dess invånares behov av en ekonomiskt och miljömässigt långsiktigt hållbar resurshushållning och avfallshantering. Vi står för närhet, enkelhet och förtroende. Rambo ägs av Lysekil, Munkedal, Sotenäs och Tanums kommuner och har ca 97 anställda. Mer om Rambos verksamhet finner du på rambo.se
  • Tjänsten är tillsatt. Stort tack till alla sökande.

Om tjänsten

Miljöarbetare vid Återvinningscentral (ÅVC) med ansvar att planera och utföra de arbetsuppgifter som ingår i den dagliga driften vid återvinnings­centralen.

De huvudsakliga arbetsuppgifterna är att ta emot och anvisa hur kunder från hushåll och företag som kommer till ÅVC skall sortera sitt avfall samt i förekommande fall ta betalt av dessa.

Viktigt för Rambo är kundbemötandet, som skall vara på ett professionellt och  serviceinriktat sätt. Det innebär bl a att på ett positivt sätt informera besökare/kunder hur sorteringen skall utföras samt besvara eventuella frågor angående avfallshanteringen och vad som händer i den fortsatta behandlingskedjan.

Att hålla en ren och snygg arbetsplats för både besökare och anställda är en del i vardagen.

Rambo har sedan 1 januari 2023 infört ett passersystem vilket blir ett av huvuduppdragen att ha god kunskap om samt kunna hjälpa besökande kunder.

Återbruk är en kommande stor del i arbetet, vilket innebär att så mycket som möjligt av det avfall som inkommer på ÅVC skall återanvändas utifrån EUs avfallstrappa.

I arbetsuppgifterna ingår att identifiera potentiella orsaker/problem som kan leda till arbetsmiljö-, miljö- eller kvalitetsbrister eller olyckor och förebygga eller åtgärda dessa i den mån den anställde själv har möjlighet, kompetens och befogenhet.

Datorvana god kunskap i svenska språket i både tal och skrift samt B körkort krävs för tjänsten.

Praktiskt om tjänsten

Plats är Hästesked Återvinningscentral i Munkedals kommun, men anställningen omfattar alla Rambos anläggningar och Återvinningscentraler.

Tjänsten är tillsvidare och heltid. Rambo tillämpar 6 månaders provanställning. Lön enligt kollektivavtal.

Ansökan

Ansökan skickas till; personal@rambo.se och Märkes: Miljöarbetare ÅVC

Senaste ansökningsdatum 31/8 2023
Intervjuer sker löpande. Tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden går ut.

Kontakt

För mer information kontakta; Patrik Albertsson Driftschef; patrik.albertsson@rambo.se 0523-66 76 91