Vi söker en driven miljöarbetare till vår återvinningscentral Hästesked i Munkedals kommun

10 juni, 2024
Varje dag underlättar Rambo vardagen för över 45 000 hushåll, verksamheter och företag i våra fyra ägarkommuner. Rambo AB är ett kommunägt miljöföretag i mellersta Bohuslän inom återvinning och avfallshantering med hushålls- och företagskunder. Rambos uppdrag är att tillgodose ägarkommunernas och dess invånares behov av en ekonomiskt och miljömässigt långsiktigt hållbar resurshushållning och avfallshantering. Vi står för närhet, enkelhet och förtroende. Rambo ägs av Lysekil, Munkedal, Sotenäs och Tanums kommuner och har ca 100 anställda.

Om tjänsten

Rambo är en ledande aktör inom hållbar resurshantering och avfallshantering i mellersta Bohuslän. Som Miljöarbetare vid Återvinningscentralen (ÅVC) Hästesked spelar du en central roll i den dagliga driften och möter kunder från hushåll och företag.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

I det dagliga arbetet som miljöarbetare ingår:

 • Avfallshantering: Välkomna och vägled besökare från hushåll och företag i korrekt avfallssortering. Vid behov tar du även hand om betalning, allt med fokus på effektiv och miljövänlig hantering.
 • Professionellt kundbemötande: Du är vårt ansikte utåt när det gäller att informera positivt om avfallssortering och svara på frågor angående avfallshanteringens processer.
 • Arbetsplatsens skötsel: Daglig insats för att hålla arbetsplatsen ren och organiserad, med användning av maskiner som motviktstruck för smidig hantering av material.
 • Passersystemet: Rambo har sedan 1 januari 2023 infört ett passersystem vilket blir ett av huvuduppdragen att ha god kunskap om för att kunna hjälpa besökande kunder.
 • Säker hantering av farligt avfall: Genom utbildning (som du får hos oss) och ansvarsfullhet tar du hand om; farligt avfall, explosiva och brandfarliga varor i vardagen, allt i enlighet med Rambos riktlinjer.
 • Återbruk och återanvändning: I linje med EU:s avfallstrappa ingår ditt ansvar att främja återbruk och återanvändning av avfall så långt det är möjligt.
 • Arbetsmiljö och administrativt Arbete: Identifiera och åtgärda potentiella orsaker till arbetsmiljö-, miljö- eller kvalitetsproblem. Utföra administrativa uppgifter såsom anteckningar för Naturvårdsverket, transportdokument och dokumentation av farligt avfall.

Vem är du?

I rollen som Miljöarbetare vid ÅVC på Rambo är du nyckelspelaren i arbetet för en hållbar framtid. Din uppgift är att planera och genomföra den dagliga driften vid ÅVC, där varje moment är en viktig del av vårt engagemang för miljön. Vi ser personligheten som oerhört viktig i denna rekrytering, du ska passa in i det mindre teamet, vara kundorienterad och agera tydligt mot våra besökare.

Kvalifikationer

 • God datorvana, då interna system skall hanteras
 • B-körkort fordras
 • Erfarenhet från liknande arbete eller relevant utbildning är meriterande.
 • Kunskap om avfallshantering och arbete med farliga ämnen är meriterande.

Praktiskt om tjänsten

Placeringsort: Hästesked Återvinningscentral i Munkedals kommun, men anställningen omfattar alla

Rambos anläggningar och Återvinningscentraler, vilket innebär att man skall vara beredd på att jobba i andra Rambo-kommuner.

Anställningsform: Tillsvidareanställning. Provanställning kan komma att tillämpas.

Anställningens omfattning: Heltid

Löneform: Enligt kollektivavtal.

Tillträde: Enligt överenskommelse.

Ansökan

Skicka din ansökan via e-post till personal@rambo.se och märk ämnesraden med ”Miljöarbetare ÅVC Hästesked.”

Sista ansökningsdatum: 2024-07-07

Intervjuer sker löpande. Tjänsten kan tillsättas innan ansökningstiden går ut.

Kontakt

För ytterligare information om tjänsten, kontakta:

T.o.m. 2024-06-20:

Joakim O Jansson, Affärsområdeschef, via joakim.o.jansson@rambo.se eller 0523-66 77 21.

T.o.m. sista ansökningsdatum:

tf Driftschef Magnus Andersson, via magnus.andersson@rambo.se 0523-66 87 25.

Facklig företrädare

Anders Dristig, ombudsman

Transportarbetarförbundet avd. 55

e-post: anders.dristig@transport.se

tel.: 010-480 36 28

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.