Så återvinner du julen

22 december, 2021
Julen står för dörren. Även om du tänker till, redan innan du köper dina julklappar eller julmaten, blir det förstås en hel del avfall ändå. Det mesta går att återvinna och när vi återvinner drar vi nytta av avfallet och sparar på jordens resurser. Vi vet att du redan har bra koll på återvinning men vi ger dig ändå några bra tips!

Så återvinner du bäst

I år kanske många av oss handlar våra klappar på nätet istället för att trängas i butik. Det innebär extra många kartonger och emballage som vi ska återvinna. Att platta och vika ihop förpackningar innan man stoppar dem i sitt kärl för hemsortering eller i behållarna på återvinningsstationerna gör stor skillnad. Om vi alla gör det får fler plats med mer.

Du som har hemsortering, skulle ditt kärl 2 bli fullt med förpackningar trots att du plattat och vikt, så kan du alltid stödlämna förpackningar på närmaste återvinningsstation.

FTI, Förpacknings- och tidningsinsamlingen som ansvarar för skötsel av återvinningsstationer, vädjar också till alla att vika och platta ihop förpackningar, innan de lämnas till återvinningskärlen.

Anmälan av fulla behållare på återvinningsstationer görs enklast här. Vill du veta när en station tömdes senast och när den ska tömmas nästa gång så hittar du det här.

God Jul och Gott Nytt År önskar Rambo!