Miljöingenjör / förpackningssamordnare med fokus på framtidens hållbara avfallshantering

16 februari, 2023
Varje dag underlättar Rambo vardagen för över 45 000 hushåll, verksamheter och företag i våra fyra ägarkommuner. Rambo AB är ett kommunägt miljö företag i mellersta Bohuslän inom återvinning och avfallshantering med hushålls- och företagskunder. Rambos uppdrag är att tillgodose ägarkommunernas och dess invånares behov av en ekonomiskt och miljömässigt långsiktigt hållbar resurshushållning och avfallshantering. Vi står för närhet, enkelhet och förtroende. Rambo ägs av Lysekil, Munkedal, Sotenäs och Tanums kommuner och har ca 97 anställda.

Om tjänsten

Rambo AB söker en lösningsorienterad miljöingenjör/förpackningssamordnare med höga ambitioner och en vilja att vara med att driva och genomföra framtidens förpackningsinsamling med oss.

Vi erbjuder en arbetsplats med engagerade och positiva kollegor, där du som medarbetare får möjlighet att utvecklas och ta ansvar. Du kommer att vara en del av ett glatt, engagerat och utvecklingsinriktat team som ser till att Rambos ägarkommuner har en välfungerande avfallshantering. Tillsammans strävar vi efter avfallsminimering och ett högre resursutnyttjande som håller hög kvalitet, en god arbetsmiljö och har våra medborgare i fokus.

Din vardag

I samband med regeringens beslut att från och med januari 2024 överföra det operationella ansvaret för insamling av förpackningsavfall på kommunerna, söker vi nu en miljöingenjör/ förpackningssamordnare som ska arbeta med implementeringen av våra ägarkommuners framtida förpackningsinsamling.

I rollen ansvarar du för implementeringen av förpackningsansvaret i flerbostadshus och samlokaliserade verksamheter systemutformningen kopplat mot delvis övertagande av ansvaret 2024, men även mot utbyggnadsplanen för fastighetsnära insamling av förpackningar. Du arbetar tillsammans med flera olika intressenter (både internt och externt) och är med i flera olika delprojekt kopplat mot förpackningsinsamling.

Exempel på arbetsuppgifter:

  • Planera, implementera och följa upp systemet gällande förpackningsinsamling i våra ägarkommuner
  • Genomföra och samarbeta med affärsområde Insamling kring inventering av hämtställen och arbetsmiljö.
  • Kontakt med fastighetsägare och andra intressenter.
  • Platsbesök hos fastighetsägare för etablering av gemensamma hämtställen.
  • Ta fram och utveckla rutiner inom förpackningsansvaret.
  • Projektleda olika del- och driftsprojekt.
  • Omvärldsbevaka och delta i nätverksgrupper.
  • Vara behjälplig med andra arbetsuppgifter inom avdelning miljö och utveckling

Vem är du?

Som person är du utvecklingsdriven, noggrann, ansvarstagande och har lätt för att skapa bra relationer och förtroende. Du har ett prestigelöst sätt och tycker om en varierande vardag. Du har lätt att kommunicera på ett sätt som ”alla” förstår och du tycker om att samarbeta och göra det lätt för andra att göra rätt! Du har förmåga att arbeta med komplexa frågor genom att analysera och bryta ner dessa problem i sina beståndsdelar, med fokus på lösningar.

Vi arbetar aktivt med att utveckla och förbättra våra arbetssätt så vi välkomnar ett förändringsorienterat förhållningssätt där du tar egna initiativ till ny kunskap. Vi ser gärna att du kommer med idéer och har ett nytänkande som du kan omsätta i praktiken och leda till resultat. Människor runt omkring upplever dig som en ”doer”.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och vill komma i kontakt med dig som tycker om att ge service till andra tillsammans med din vilja till utveckling.

Du har lätt för att uttrycka dig på svenska i såväl tal som skrift och du har B-körkort.

Vi söker dig som har en ingenjörs- eller miljövetenskaplig utbildning eller en bred och flerårig erfarenhet från arbete med avfallsfrågor, gärna från kommun, kommunalt bolag eller med erfarenheter från förpackningsinsamling/förpackningsindustrin. Alternativt motsvarande yrkeserfarenhet som arbetsgivaren finner likvärdig.

Passar vi dig?

Läs ut Rambo AB och du får Regional avfallsanläggning i mellersta Bohuslän Aktiebolag. Det säger en del om vår verksamhet, medan vår vision säger allt: Det finns inga sopor! Tillsammans skapar vi resurser för framtidens generationer. Vi vill att det ska vara lätt för våra kunder att göra rätt i vardagen och med kunskap och rådgivning tror vi att alla kan vara miljöhjältar. På Rambo samlas olika kompetenser inom insamling, anläggning, kundservice och huvudkontor. Vår värdegrund förenar oss och fungerar vägledande i det dagliga arbetet. Genom att agera på ett sätt som visar att Rambo står för förtroende, enkelhet och närhet förstår kunderna vilka vi är.

Praktiskt om tjänsten

Tjänsten är på heltid med fast lön, arbetstid är måndag-fredag kl. 08.00-17.00. Tillträdesdatum är så snart som möjligt. Anställningsform är tillsvidareanställning där provanställning kan komma att tillämpas.

Urval och intervjuer kommer att ske löpande så ansök gärna redan idag, dock senast 19 mars 2023.

Ansökan

Ansök via e-post: personal@rambo.se. Vi vill att du bifogar CV och personligt brev med din ansökan. Märk ansökan med ”Förpackningssamordnare”

Kontakt

Har du frågor om tjänsten så kontakta:

Mats Andresen, mats.andresen@rambo.se

Matilda Gard. matilda.gard@rambo.se

Facklig företrädare

goteborg@vision.se

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

Befattningen är tillsvidareanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

Varmt välkommen med din ansökan