Högtryck på våra återvinningscentraler

7 april, 2021

Påsken innebar som vanligt många besök på de återvinningscentraler som var öppna på skärtorsdag och påskafton. Det märks tydligt att högsäsongen har börjat då vi fortsatt haft många besökare även nu veckan efter påsk. Vi är glada för att så många tar ansvar för att sortera sitt avfall och lämna det på rätt ställe!

Den stora mängden besökare innebar dock att vi under tisdagen stundom fick stänga till grinden vid infarten till Hogenäs ÅVC p.g.a. att det blev för många besökare samtidigt inne på anläggningen. Ser vi en fortsatt ökad mängd besökare till våra återvinningscentraler så kommer köer och insläpp regleras av ökad bemanning för att säkerställa en säker miljö för både besökare och personal.

För att minska trängsel och köbildning – planera och förbereda ditt besök på bästa möjliga sätt

  • Återvinn förpackningar och returpapper på en närliggande återvinningsstation. Var du har din närmaste återvinningsstation finner du på rambo.se och i appen Mitt Rambo.
  • Samla ihop grovavfall till ett längre besök på ÅVC istället för flera korta besök.
  • Förbered dig hemma genom att sortera ditt grovavfall så att ditt besök på ÅVC blir så effektivt som möjligt. I vår sorteringsguide på rambo.se och i appen Mitt Rambo hittar du vad som ska sorteras till ÅVC.
  • Besök ÅVC på en dag och tid då det är mindre antal besökare. På helgerna och runt lunchtid på vardagar är det stor risk för många besökare och köbildning vid infarten. På rambo.se och i appen Mitt Rambo kan du se hur besökstrycket är precis nu eller hur det historiskt sett ut under den senaste veckan. Följ länken och klicka på din ÅVC för aktuell statistik.

Och kom ihåg att fortsätta hålla avstånd till varandra – både besökare och personal!

Välkommen till våra återvinningscentraler! Öppettider hittar du på rambo.se eller i appen Mitt Rambo.