Föreningsutmaning Mobiljakten

13 oktober, 2023
Under vecka 42 i år är det dags för Lysekils Hållbarhetsdagar, där vi tillsammans skapar mötesplatser och dialog om en hållbar framtid. Nu har ni också chansen att bidra!

Vinn 8000 kronor till er förening genom att samla i flest mobiltelefoner samtidigt som ni är med och bidrar till ett mer hållbart samhälle genom återbruk och återvinning!

1:a pris 8000 kronor 2:a pris 5000 kr

 

Det ni behöver göra för att delta:
• Anmäl er till Lysekils kommuns sociala hållbarhetsstrateg: lovisa.brinck@lysekil.se senast 11 oktober. Kontaktuppgifter till en kontaktperson och namnet på er förening.
• Ordna med en flyttkartong eller liknande som finns tillgängligt i ert klubbhus där man kan samla in telefonerna.
• Töm telefonerna om möjligt innan inlämning.
• På fredag den 20 oktober, innan kl. 15:00 – Lämna in telefonerna på Kontaktcenter.

Lördagen den 21 oktober kl. 12:00 är det dags för prisceremoni i Stadsparken i Lysekil. Då är er förening välkomna att delta när vinnaren ska koras.

Tävlingen pågår från fredagen den 13 oktober till och med fredagen den 20 oktober. Ni har alltså en vecka på er att samla in så många gamla mobiltelefoner som möjligt!

Vad händer med mobilerna?

1. IT-avdelningen i Lysekils kommun skickar mobilerna i ett säkerhetsskåp till företaget ATEA.

2. ATEA raderar, värderar och rengör enheterna.

3. De som kan få nytt liv säljs vidare, resten återvinns.

Visste du att produktion av en mobil ger upphov till 86 kg avfall? Genom att samla in IT-avfall för återbruk och återvinning under 2022 undvek IT-avdelningen i Lysekils kommun att släppa ut växthusgaser motsvarande 25 varv runt jorden i bil!