Innan jul

I år kanske många av oss handlar våra klappar på nätet istället för att trängas i butik. Det innebär extra många kartonger och emballage som vi ska återvinna. Att platta och vika ihop förpackningar innan man stoppar dem i sitt kärl för hemsortering eller i behållarna på återvinningsstationerna gör stor skillnad. Om vi alla gör det får fler plats med mer. Du som har hemsortering, skulle ditt kärl 2 bli fullt med förpackningar trots att du plattat och vikt, så kan du alltid stödlämna förpackningar på närmaste återvinningsstation.

Nissarna har märkt att mängden förpackningar som lämnas på återvinningsstationer har ökat under året. Det är ju jättebra, för genom återvinning värnar vi om miljön och varje insamlad förpackning gör som sagt skillnad.

Nissarna blev nyfikna hur FTI, Förpacknings- och tidningsinsamlingen som ansvarar för skötsel av återvinningsstationer, tänker inför jul.

– Vi planerar och arbetar intensivt för att de kommande julhelgerna ska fungera så bra som möjligt, men vill samtidigt passa på att vädja till alla konsumenter att hjälpa till genom att vika och platta ihop förpackningar innan de lämnas i återvinningskärlen. Det är en liten åtgärd som gör stor skillnad och som innebär att fler kan lämna mer. Skulle det vara fullt på en station uppskattar vi om man trots det inte ställer saker utanför behållarna och vi välkomnar att man kontaktar oss om en station behöver tömmas eller städas, säger Veronica Foberg Gustafsson Kommunikationschef på FTI.

Nissarna tipsar att anmälan av fulla behållare på återvinningsstationer görs enklast här. Vill du veta när en station tömdes senast och när den ska tömmas nästa gång så hittar du det här.

Vi ses snart igen!